Oυγκάντα - Πως να κρυφτείς απ'τα παιδιά...έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!

2018-07-18

Ένα ταξίδι αναψυχής στην Τανζανία τον προηγούμενο χρόνο και οι εικόνες που αντικρύσαμε με την γυναίκα μου στάθηκε η αφορμή για να οργανώσουμε αυτό το ταξίδι προσφοράς. Στην αναζήτηση ενός προορισμού που να μπορούμε να ταξιδέψουμε πέσαμε πάνω σε κάποια βίντεο και φωτογραφίες από τα ιδρύματα στο Monde και στο Bombo τα οποία έχουν φτιαχτεί με μεγάλο αγώνα από χρήματα και δωρεές Ελλήνων.
Έπειτα από έρευνα βρήκαμε τα τηλέφωνα του πάτερ Αντωνίου Μουτιάμπα στο Monde και του πάτερ Ιωάννη Κιμπούκα στο Bombo οι οποίοι μιλούν Ελληνικά καθώς έχουν σπουδάσει στην εκκλησιαστική σχολή εδώ στην Κρήτη. Αυτό ασφαλώς έκανε το έργο μας πιο εύκολο ώστε να μάθουμε τις ανάγκες των παιδιών καθώς και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίζαμε.
Η προσπάθεια για να συγκεντρώσουμε χρήματα ήταν μακροχρόνια και δύσκολη, κράτησε περίπου 10 μήνες όπου πουλώντας γούρια, ημερολόγια, πασχαλινές λαμπάδες, και κάνοντας μια μεγάλη λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα από διάφορες επιχειρήσεις,ξενοδοχεία, και ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να μας στηρίξουν με κάθε μέσο.Η ομάδα μας αποτελούνταν από 5 άτομα, τον Μπάμπη ,τον Κώστα,την Στέλλα,την Σοφία συν εμένα και τους ευχαριστώ όλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την υπέροχη παρέα.

Φτάσαμε στο Εντέμπε ξημερώματα,η διαδικασία για την βίζα πιο απλή από ποτέ,φροντίστε να έχετε 50 δολάρια τα οποία να είναι τυπωμένα από το 2009 και μετά, και να μην έχουν κανένα σημάδι επάνω καθώς δεν τα δέχονται. Ασφαλώς μας ζητησαν και το βιβλιαράκι με τα εμβόλια που είχαμε κάνει στην υγειονομική υπηρεσία Ηρακλείου,του κίτρινου πυρετού[κόστος 23 ευρώ], Ηπατίτιδας Α, Μηνιγγίτιδας,και είχαμε ξεκινήσει μία μέρα πριν να πίνουμε τα χάπια Malarone[5,3 το πακέτο] για την Ελονοσία. Γενικότερα θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα κουνούπια οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας αντικουνουπικό σπρέυ και ταμπλέτες για το δωμάτιο σας, θα χρειαστείτε και μετατροπέα ρεύματος [αντάπτορα] για να φορτίζετε τις συσκευές σας.

Εξω μας περίμενε ο οδηγός μας Ισμαήλ μαζί με τον φύλακα άγγελο μας για τις επόμενες ημέρες Σίμο,ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στο ορφανοτροφείο του Μόντε και πλέον σπουδάζει στην Κύπρο και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου καθώς μας βοήθησε πάρα πολύ. Δεν ήταν μόνο ότι μας πρόσεχε σαν τα μάτια του,αλλά μιλούσε και άπταιστα Ελληνικά και μας έδωσε να καταλάβουμε πολλά για την χώρα του και το τι έπρεπε να προσέξουμε.


© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!